20:20

Läckeby GoIF

Referat

Referat: Mörbylånga GOIF - Läckeby GoIF

Dags för träningsmatch igen, det är snöblandat regn och matchen spelas på en konstgräsplan med dåligt ljus, för motståndet stod Mörbylånga GoIF!

Läckeby tar direkt tag i taktpinnen!

Johannes Oskarsson hittar tidigt ett skottläge, han skjuter och bollen går in i det bottre hörnet, 0-1!

Ett par minuter senare skaffar sig Läckeby en hörna, Adam Nilsson skickar in en bra slagen hörna som Vuong ”Kevin” Tran nickar i mål, 0-2!

Första 10 minuterna av matchen har Läckeby full kontroll på handlingarna och Mörbylånga skapar ingenting framåt.

Adam hittar fram till Johannes med en mycket fin pass i djupled, Johannes Oskarsson löper sig fri och skjuter bollen i mål via en utrusande målvakt, 0-3!

Från ingenstans reducerar Mörbylånga med ett långskott efter att Läckeby tappar bollen lite för enkelt och Hoshiar Eliassi är lite för långt ut i Läckeby-målet, 1-3.

Resterande del av halvleken är helt och hållet Läckebys!

Johannes Oskarsson är nära att göra hattrick när han på nytt löper sig fri, men Mörbylångas målvakt räddar!

Anton Standert är nästa person som kommer fri, efter att han slitit sig loss centralt i banan och tryckt gasen i botten, skottet räddas igen av Mörbylångas målvakt!
Efterföljande hörna blir det farligt igen när hörnläggare Adam Nilsson får tillbaka bollen efter slagen hörna, han löper in i straffområdet, går förbi en Mörbylånga-försvarare och serverar ”Kevin” som skjuter över, nära!

Innan halvleken var slut skulle ”Kevin” pricka överkanten av ribban också!

Första halvleken slutar med Läckeby-ledning, 3-1, kraftigt i underkant!

Andra halvlek börjar och Läckeby har fortfarande god kontroll på matchen.. Efter dryga 5 minuter in i halvleken slocknar ljuset plötsligt.. Det tar dryga 10 minuter innan matchen kan återupptas och då är tyvärr Läckeby inte alls samma lag som innan.. Medans Mörbylånga verkligen kämpar sig in i matchen..

Mörbylånga reducerar först på en frispark efter 60 minuter, 2-3.
Två minuter senare går ett långskott in, rakt upp i krysset, drömmål, 3-3.
Ytterligare någon minut senare går en djupledsboll fram till en Mörbylånga-anfallare, friläge, 4-3.
Och ytterligare ett par minuter senare tappar Hoshiar ett högt inlägg rakt framför en Mörbylånga-spelare som enkelt kan trycka in bollen, 5-3.

Läckeby, som haft total kontroll på matchen det första 50 minuterna, innan ljuset slocknade, har släppt in 4 stycken mål på 10 minuter..

Kort efter Mörbylångas 5-3-mål är det nära 6-3 också, men Hoshiar Eliassi står för en mycket fin dubbelräddning!

Efter de dubbelräddningarna vaknar Läckeby till igen..

Felipe Oliveira sparkas ner i straffområdet och Läckeby får straff! En straff som Vuong ”Kevin” Tran förvaltar, reducerat med dryga kvarten kvar, 4-5!

Två minuter senare ”kolliderar” Felipe Oliveira med en Mörbylånga-spelare på mittplanen, solklar frispark, men domaren friar och medans alla utom Olle Karlsson tror att Mörbylånga ska få frispark, får Olle tag i bollen, sätter full fart och löper sig fri och trycker in kvitteringen fri med målvakten, kvitterat, 5-5!

Sista 10 minuterna av matchen är verkligen hawaii, där Läckeby är närmast ett segermål, men matchen slutar oavgjort – 5-5!